Sportlovsläsning…

Just nu är det fullt med nya och fina böcker på hyllorna i Blomstermåla! Här är ett litet urval… först till kvarn! 🙂

Zlatan - den han är (inbunden)

”Bakom stjärnan finns grabben från Rosengård, den kärleksfulle familjefadern och tuffingen Zlatan! Lär känna honom i denna bok!”

Levande text. Fräcka foton. Roliga fakta. Bokstavschiffer och Zlatan-spelet!

Manchester United - de största och bästa (inbunden)

”Rolig och lärorik text. Fräcka foton och otroliga fakta av Englands segerrikaste fotbollslag och storslagna spelare… Du får bland annat höra om hjältar som George Best och Christiano Ronaldo, Wayne Rooney och Robin van Persie. Uniteds segertåg är inte över!”

Barnens egen bakbok (kartonnage)

”Barnens egen bakbok är en bakbok för den som älskar att baka och som vill klara sig själv i köket. Det ska vara lätt, roligt och bli gott, så att du kan överraska med hur duktig du är!”

NY SERIE!

Gillade du Drakherren? Då måste du ge Spegelslottet en chans!

”En serie spännande äventyrsböcker där vi får följa Modos och Pils kamp mot den onde Zacka, som härskar på Spegelslottet. Modo har lovar sin far att besegra Zacka och vinna striden mot de onda makterna.
Böckerna har lättläst text och livfulla illustrationer.

Jörn Jensen har skrivit äventyrsserien Spegelslottet, som består av de sex titlarna: Flykten från Zacka, Dvärgens grotta, Den försvunna staden, Poppas hemlighet, Modos plan och Kampen mot Zacka”.

”Sjuttonåriga Flamma kan läsa människors sinnen och styra deras vilja. Hela hennes väsen är förföriskt, men folk minns hennes elake döde far och undrar om dottern är likadan. Flamma vill bevisa att hon inte alls är som sin far. Med hjälp av sina krafter försöker hon avstyra ett hotande krig. Hon börjar inse den fulla vidden av sin styrka och den skrämmer henne. Kommer hon att bli ett lika fruktansvärt monster som hennes far var, eller kan hon använda sin förmåga till att göra gott?

Monstrets dotter är en mörk, känslosam berättelse som förtrollar och berör. Författaren Kristin Cashore har skapat sin egen nisch som unik fantasyförfattare med känsla både för trovärdiga karaktärer och en andlöst spännande intrig som man bara måste följa till slutet”.

Vi har alla tre delarna i serien ”De utvalda” i Blomstermåla.

#1 = Graceling (Tankeläsaren)

Graceling

#2 = Fire (Monstrets dotter)

Fire

#3 = Bitterblue (Hemligheternas rike)

Bitterblue

Jag ljuger bara på fredagar (inbunden)

”Alex går i nian och vet inte vad han vill göra efter högstadiet. Men han vet att han innan dess vill få Julias uppmärksamhet, skolans coolaste tjej som han länge varit kär i. Hans mamma tjatar på honom att välja en bra gymnasielinje som ger honom många öppna dörrar. Medan pappan är mer lågmäld och låter honom själv fundera på vad han känner för. Men det är inte lätt när man inte vet vad man vill”.

FÖR VUXEN:

Good enough för föräldrar

”Hur ofta lägger du fram klädhögar så att barnen har rätt kläder i skolan? Är du bonuspappan som gör allt för att bli godkänd av nya fruns ungar? Eller maxar du utflyktsmatsäcken för att visa dig duktig för fröken? Stressar du till dagis för att hämta tidigt fastän barnet vill fortsätta leka? Eller är du en tonårsförälder som har svårt att sätta gränser av rädsla för konflikt?

Vad är det vi för vidare till våra barn, när vi utstrålar att allt måste bli perfekt? När vi aldrig säger nej, när vi sällan sitter ner mer än en kvart i taget eller prioriterar en glänsande diskbänk”?

/Isabella

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s