BOKPRAT för klass 5A

Hej!

Här kommer listan med böcker som jag hade på mitt bokprat för klass 5A förra veckan! Roligt att så många av er ville låna dessa böcker!

DE GLÖMDA BARNEN av Anette Skåhlberg – en spännande och rörande bok om barn som blivit bortglömda och som hamnar i ett hål långt ner i jorden, där de väntar i mörkret tills någon önskar dem tillbaka… Den är väldigt sorglig på samma gång som den är varm och hoppfull. Första delen i Skymningsserien. För varje bok som säljs skänker förlaget 5 kr till BRIS.

https://i0.wp.com/www.maudmangold.se/www.maudmangold.se/Svart_glas_files/Omslag%20Svart%20glas.jpg

SVART GLAS av Maud Mangold.

I Svart glad möter vi Umbra och hennes mamma som flyttar ut till havet, där allt är sådär ljust och magiskt… När hennes mamma börjar måla allt mer under dagarna, börjar Umbra känna sig ensam och hon börjar få hemlängtan. Men så upptäcker Umbra att de inte är ensamma i huset… Någon tar deras mat och deras pengar… och vem är den mystiska flickan från källaren?

”Jag stirrar på den lilla kurande gestalten som naglas fast av ficklampans stråle. En massa rufsigt alldeles vitt hår och magra händer som håller i något rött. Min morgonrock! inser jag förvånat. Varelsen blundar, det ser nästan ut som om den ber. En blek madonnabild mitt i vårat badrum. Sedan tänder jag taklampan. Det är en flicka, det syns nu. Hon skälver till i det plötsliga ljuset och kramar morgonrocken ännu tätare i famnen. Händerna är alldeles genomskinliga.”

SOM TROLLERI av Mårten Melin.

Grå vardag möter sagans mystiska värld i denna annorlunda kärlekshistoria om tolvåriga Mona som möter en mystisk kille som heter Mikael. Killen med de gnistrande gröna ögonen, och den totala bristen på allmänbildning och fobi för vatten… Vem är han egentligen och varför känner hon sig så dragen till honom?

SYSTER VARG av Anette Skåhlberg

Riktigt spännande om hur Sandras tvillingsyster hittas av polisen efter sex år som försvunnen…

https://i2.wp.com/www.barnboksprat.se/wp-content/uploads/2010/08/9789163854088.jpg

SPETSHÄXAN av Gudrun Wessnert

Anna Christina är föräldralös när hon kommer till änglamakerskan. Mot alla odds lyckas hon överleva och flyr från stadens mörker. Under flykten får hon uppleva en kort stund av total frihet och lycka innan hon plockas upp av en märklig kvinna som kallas för ”spetshäxan”. Hos spetshäxan får hon arbeta hårt med att konstruera spets tillsammans med några andra barn. Den enda länken med livet utanför, får hon genom att träffa pojken som bor på andra sidan muren. De lär känna varandra och tillsammans drömmer de om ett liv i frihet.

FLICKAN VID GLASTORNET av Erika Vallin

Tolvåriga Asrin är föräldralös och bor med sin farmor i Stockholm. En dag tar hennes farmor med henne till ett förfallet hus på en strand i Djurgården. Det blir en kväll som hon aldrig kommer att glömma. Där möter hon Max och Lima och får höra en berättelse om tre speglar som får henne att se en annan sida av verkligheten.

JAG ÄR EN POJKE MED TUR av Monica Zak

En fantastisk historia som har hänt på riktigt! Läs om Esmat från Afghanistan som flydde från talibanerna tillsammans med sin mamma och syster, bara fyra år gammal.

/Isabella

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s