Nya bilderböcker med tecken för ungdomar

Låna nya bilderböcker för ungdomar med teckenspråk på biblioteket i Blomstermåla! Böckerna ingår i serien ”Skills” av författaren Annika Rehn & fotografen Göran Billeson och ges ut av Hatten förlag. På varje uppslag finns stora, fina färgfoton med pratbubblor på enkelt språk. På sidan intill står det vad pratbubblorna säger på teckenspråk. Böckerna är härliga och skildrar ungas drömmar om att själva välja sina fritidsintressen. Du kan läsa mer om hur du kan arbeta med böckerna och bearbeta innehållet på förlagets hemsida. Mer information om författaren Annika Rehn hittar ni på hennes hemsida HÄR.

Så här berättar författaren om läsningens värde för unga:

”När man öppnar en bok ligger hemligheterna och väntar på att bli upptäckta. Historier och bilder formar berättelser som ibland är påhittade och ibland alldeles sanna. (…) Jag tror att min dotter, som har flera funktions-nedsättningar, begrep det här tidigt – på sitt sätt. När hon öppnade böckerna sa vi massor av ord, vi skrattade och pekade. Dottern gjorde på samma vis. Stora bilder fick henne att betrakta extra noga. Och så lärde vi oss tecknen för att förstärka begreppen, då gick det ännu bättre. Böckernas hemligheter avslöjades”.

Citatkälla: Annika Rehn (hattenförlag.se) 2012

Här är några böcker i serien! Ni hittar dem på andra våningen i biblioteket i Blomstermåla (där skolans böcker står), på Äppelhyllan (Hc/S u).

https://i2.wp.com/www.hattenforlag.se/fprw/webpublisher/images/7094.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s