Sommarlovsläsning!

Hej!

Detta är vad biblioteket kan bjuda på inför sommarlovet! Mängder av nya och fina böcker står och väntar på nyhetshyllan i Blomstermåla. Välkomna in och låna!

Denna gången börjar vi med faktaböckerna tycker jag! Det finns så många spännande och snygga faktaböcker väl värda att tipsa om. Här har ni några av dem:

Minsta bakboken – Johanna Westman & Svante Gandini

HÄR berättar Johanna Westman mer om boken!

Tom Tits roliga tricks – Klas Fresk & Lasse Levemark

Tom Tits roliga tricks

Barnen frågar om rymden – Christine Sagnier

”Hur ska människan ta sig till Mars? Varför är det mörkt i rymden? Hur fungerar satelliterna? Kan man spelar fotboll på månen? Hur kissar man i en rymdkapsel?

Med härliga och roliga bilder, enkla texter och spännande fakta får alla vetgiriga barn svar på över 300 frågor”.

https://i1.wp.com/media1.hippobokforlag.se/2013/01/Omslag_Barnen_fragar_om_rymden.jpg

Pinnboken – Jo Schofield & Fiona Danks

”Med pinnar kan man göra allt möjligt. Använd dem till att bygga en koja, tillverka smycken, skapa fantasivärldar eller gör egna instrument… Pinnboken innehåller 70 olika tips på saker att göra. Här får du lära dig hur du förvandlar helt vanliga pinnar till svärd, slingrande ormar, skogsmonster, halsband…”

Paddan, bubblan och kojan – Carl Legelius

”Hur låter en bubbla? Kan bilar ha fenor? Är saabar arga? Och varför får vissa bilar smeknamn och inte andra? I den här boken får de reda på detta och mycket mer”.

ABC Allt om D – Nina Ulmaja

”Tänk dig en värld utan bokstäver. Hur skulle allt fungera då? Bokstäver finns överallt idag och används till mycket annat än att bilda ord och meningar. Tänk exempelvis på hur du testar din syn hos doktorn. ”ABC å allt om D” är en helt ny typ av ABC-bok som innehåller fascinerande fakta samt knasig kuriosa om människans bästa uppfinning – alfabetet. För bokstavsbrukare i alla åldrar”!

En biljett till stjärnorna – Peter Ekberg & Mattias Olsson

”Häng med på spännande rymdäventyr! Boken lär dig allt om rymdskepp och hur du når en annan planet. De fantastiska bilderna och all spännande fakta gör det lätt att drömma sig bort. Boken är faktagranskad av astronom Maria Sundin och astronaut Christer Fuglesang”.

Äntligen har Suzanne Collins senaste serie om Gregor anlänt till bibblan! Barnboksprat har läst första delen och är mäkta imponerad!

”Jag fastnade direkt för Gregor från Ovanjord. Den är inte bara så oförutsägbar och spännande. Den har kvalité som en riktigt bra äventyrsbok ska ha. Älskade ni Harry Potter, Den oändliga historien, så kommer ni även att älska denna. Vissa scener är så fina och högtidliga att man får en klump i halsen.  Det är en hyllning till familjen och speciella vänner”.

Så här ser första och andra delen ut i serien:

    

Och för er som inte kan få nog av vampyrer riktigt ännu, finns serien ”Night World” (av författaren till Vampire Diaries) på svenska. Vampyrer, varulvar och häxor i en skön blandning – lättläst och snabbläst! Just nu finns del 2 och 3 inne (Nattens döttrar och Förhäxad).

  https://i1.wp.com/www.bokia.se/mediaarchive/3191819/main/forhaxad.jpg

Ny ungdomsserie om hästar och ridning av Pia Hagmar! Författaren som tidigare har skrivit de omtyckta Dalslandsdeckarna, böckerna om Klara, Pål & Co med flera.

”För att gottgöra sin dotter för att han skämde ut henne köpte Millans pappa en häst. Men Zorro är bara en liten shetlandsponny. Pappa har ingen aning om att hans present mest orsakar problem. Han vet ingenting om hästar och tror att hon kan ha Zorro i garaget och ge honom lite gräs då och då. Visst tycker Millan om Zorro, men hon inser att hon inte kan ha honom kvar. Att sälja honom skulle dock vara att svika pappa …”

  

”Ibland vill man inte gärna gå in fast regnet öser ner” av Malin Stehn är hennes första ungdomsbok.

https://bibblabella.files.wordpress.com/2013/05/d6a52-iblandvillmanintegc3a4rnagc3a5infastregnetc3b6serner.jpg

Så här tycker Barens bokklubb om boken:

”Malin Stehns första tonårsbok är en riktig liten pärla. Och titeln kommer faktiskt från en låt som finns på riktigt och är viktig för handlingen …”

Har du redan läst ”Förvandlad” och ”Jag är Love” av Mårten Melin, finns nu den fristående fortsättningen på bibblan! Så här skriver ”Flaskposten” om den senaste Mårten Melin-boken:

”Pixi och hennes föräldrar dör i en olycka. När de kommer till himlen är allt fint. Men knappt har Pixi satt sin fot innanför pärleporten förrän hon som av en kraft dras ut därifrån och ner på jorden igen. Smärtan och saknaden efter föräldrarna är enorm. Det enda Pixi vill är att dö så att hon återigen kommer till himlen och får träffa mamma och pappa. Istället hamnar hon på Skogsbingelskolan och blir klasskamrat med en vampyr och ett spöke”.

Boken heter ”Pixis bok” och ser ut så här:

http://flaskposten.files.wordpress.com/2013/04/pixis-bok.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s