Fyra nya!

Fyra nya lättlästa och spännande böcker:

MONSTERMÖTE 

Senaste boken om Axel har nu kommit (del 7)!

Axels monsterjakt fortsätter… för den som väntat och längtat! Denna gång är han dessvärre gjort en dundermiss: berättelsen inleds med att Axel gör bort sig – han kommer till skolans fest och monstermaskerad utan att ha klätt ut sig! Han är bara sig själv, ”Axel”. Hans ärkefiende Loke är däremot utklädd till en ruskigt läbbig zombie… Men på festen finns det inte bara låtsasmonster i form av elever, utan ett och annat riktigt monster… Axel får med andra ord fullt upp med att stoppa monstren och deras mörka planer för skolan…

Som vanligt kan man inte annat än älska serien om Axel, de underara illustrationerna och den

Ni hittar den på hyllan: Hcf (kapitel-böcker).

JAG VILL OCKSÅ DANSA

Jag Vill Också Dansa

Alvas dröm är att få börja dansa. Men hennes Mamma säger att de inte har råd, att de bara har råd för det allra viktigaste. Alva känner sig ensam och oförstådd: Varför får alla andra dansa och inte hon? Varför har just Alva och hennes Mamma inte råd som alla andra? Hur ska hon göra för att få dansa som alla andra?

Väldigt aktuellt ämne! Jag och en lärare diskuterade precis detta med några SVA-elever idag. Hur gör man om man har ett stort intresse som man brinner för (tex. dans) och det bara är dyra kurser som inte är anpassade för den (i detta fall) ungdomar?

HITTA DEN RÄTTA

Hitta den rätta_slutversion.indd

Som alltid håller Martin Widmark hög klass när det kommer till att skriva spännande och roliga barnböcker i ett! Serien ”Lilla Extra” passar bra för nybörjarläsare och handlar om tidningsredaktionen med samma namn. Så här kan man läsa om boken ”Hitta den rätta” på Adlibris hemsida:

Hitta den rätta ger sig Lilla Extra-redaktionen på matchmaking. Alla vill ju hitta den rätta och det är redaktionens uppgift att para ihop stadens singlar. Men singlarna är svårflirtade och barnen får en riktig utmaning.
Böckerna om Lilla Extra är lättlästa, roliga, spännande och färgstarka schvungfullt illustrerade av Kristina Grundström och skrivna av barnens favoritförfattare Martin Widmark”.

SPINDLAR & SPÖKEN

”Spindlar och spöken” är första delen i serien ”Spökhuset” – för dem som börjat läsa på egen hand och som gillar när det är så där lagom spännande och läskigt med mycket bilder.

Syskonen Malte och Milda är på besök hemma hos sin moster Ros. Ros bor i ett sånt där stort hus med spännande tinnar och torn och mörka vrår. I huset finns det dessutom en vind och en källare och i trädgården finns massa mörka snår att gå vilse i… Det sägs också att det finns ett spöke uppe på vinden. Men ingen har sett det. Vågar Malte gå upp och titta efter?…

VAR HITTAR JAG BÖCKERNA OM JAG SKULLE VILJA LÅNA?

Du hittar alla fyra böckerna i Blomstermåla bibliotek, på hyllan som heter ”Hcf” i barnavdelningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s