Mot ljusare tider och fler, nya böcker…

Hej nya året 2014!

Här kommer en liten lista över vårens höjdpunkter i bokväg!

Kanske minns ni att jag för ett tag sedan berättade om Sandra Beijer och hennes författardrömmar? Om inte kan ni läsa om det HÄR i mitt blogginlägg…

1. DET HANDLAR OM DIG

Sandra Beijer som bloggar på ”Niotillfem” debuterar som författare med boken ”Det handlar om dig”, som kommer ut i mars månad i år. För någon som har följt Sandra via sociala medier i flera år och beundrat hennes kreativa känsla för berättande i både text och bild, känns det fantastiskt att få gå och vänta på hennes debutroman. Och jag vet att det är många som delar den känslan med mig… Förlaget som ger ut boken är Rabén & Sjögren och ni kan läsa mer på deras hemsida, HÄR.

Så här ser Sandra ut:

Och så här ser hennes bok ut:


”Jag är femton år, sju månader och tre dagar första gången vi träffas. Jag står i ett vardagsrum hemma hos någon som heter Erik. Du sitter med en ölburk i knät framför ett svart piano. Du är femton år, med konkav bröstkorg och blanka ögon efter den senaste burken du tömt och kastat mellan stolsbenen. Jag känner dig inte men senare, när vi står i kön till badrummet, ringer din mobiltelefon och du svarar på ryska. Fyra timmar senare följer du mig hem.”

2. PAPPERSSTÄDER

För er som älskar John Green och hans böcker, måste denna boken vara något alldeles extra att se fram emot! Han har bland annat skrivit den sorgliga och väldigt fina berättelsen ”Förr eller senare exploderar jag” om sextonåriga Hazel som har lungcancer och som träffar Augustus som nyligen blivit friskförklarad från skelettcancer… Otroligt fin och sorglig är den! Ni kan läsa om vad jag tyckte om den HÄR.

Men detta handlar ”Pappersstäder” om i alla fall:

”Quentin har alltid älskat den iögonfallande och äventyrslystna Margo på avstånd. En natt klättrar hon in genom hans fönster och får med honom på en genialisk hämnaktion. Dagen därpå är hon försvunnen. Snart förstår Quentin att det finns ledtrådar och att det är meningen att han ska hitta dem”.

3. PRODIGY

Prodigy” är fortsättningen på ”Legend” som många tycker liknar populära serien (och numera även filmerna) ”Hungerspelen”. Både ”Hungerspelen” och ”Legend” är trilogier och så kallade dystopier, som utspelar sig i ett framtida Amerika. Jag har själv inte läst ”Legend”, men vet att den är omtyckt både bland elever och bokbloggare. En elev berättade att hon inte alls tyckte den liknade ”Hungerspelen”, men att hon ändå tyckte väldigt bra om den. Här kan ni läsa mer om serien i bloggosfären:

”Malins bokblogg” tycker den är välskriven, spännande och lättläst…

”365 böcker du borde läsa” tycker det är en ”skön svepa-igenom-bok…”

Och enligt ”Boktycke” är ”Legend” en av de bästa böckerna hon läste förra året…

Så här ser förresten första delen ut:

lu_legend

Och så här ser den andra delen ut:

4. HOLLOW CITY

Fortsättningen på ”Peregrines hem för besynnerliga barn” släpps så snart som den 14e januari redan! Minns ni ettan? Så här ser den ut:

Och andra delen, som släpps i år, ser ut så här:

5. TROLLKARLENS BOK

Nya ”Nelly Rapp” av Martin Widmark är här!

Trollkarlens bok” är del 13 i serien om monsteragenten Nelly Rapp och hennes kompis Valle. På författarens snygga hemsida kan ni läsa mer om de andra delarna i serien. Hemsidan hittar ni HÄR!

Som ni säkert vet, har Martin Widmark skrivit många, många fler serier än Nelly Rapp. På hemsidan kan ni hitta information och bilder om alla hans böcker och serier…

Så här ser omslaget ut till nya boken:

Trollkarlens bok

”Invånarna i Spöövik är missnöjda, de har drabbats av den ena olyckan efter den andra. Bilarna sladdar, cyklarna får punktering och fåglarna förföljer människorna för att pricka dem med sitt bajs! Ja, det är som om hela staden är hemsökt, folk flyr och besökare vägrar komma dit. Nelly får i uppdrag att ta reda på vad som ligger bakom”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s