Lässurr med Lotta Olsson!

Årets Lässurr för förskoleklasserna är igång!

Igår var första dagen då Lotta Olsson kom och besökte förskoleklasserna i Mönsterås kommun. Jag var med under första klassbesöket på Tillingeskolan och det var en glädjande stund att sitta med och lyssna på Lotta och barnen när de pratade om allt mellan himmel och jord – men kanske mest om bokstäver, resor, hundar, illustratörer och franska jultomtar :). Lottas fantastiska bok ”Tro på tomten” är nämligen illustrerad av en fransk illustratör och hon berättade hur humoristiskt och lite tokigt det blev ibland när Benjamin Chaud (illustratören) inte visste hur saffransbullar, troll och adventsljusstakar såg ut…. För några månader sedan, när jag för första gången fick syn på denna LJUVLIGA bok, föll jag pladask för illustrationerna. Jag tyckte de var underbara, eftersom de inte liknade några andra – helt unika. Och nu förstår jag lite varför :).

Barnen satt i en liten halvmåneformad ring framför Lotta, som satt på en stol. Ur sin tygväska plockade hon upp bok efter bok och visade barnen. Hon berättade om Morris-böckerna som handlar om den lilla, söta hunden Morris som faktiskt funnits på riktigt. Lotta berättade för mig i bilen när vi körde till Mönsterås huvudbibliotek, att många hade tyckt att hennes lilla hund Morris borde vara med i en bilderbok, eftersom han redan såg ut som en liten bilderboksfigur. Det känns fint att veta att många av barnen säkert kommer tänka på det nästa gång de får syn på en Morrisbok.

 

I slutet av besöket, signerades alla barnens böcker (med hej från Lotta). Barnen såg stolta ut när de gick runt med sina böcker i famnen, blåsandes på signeringarna, så att texten skulle torka fortare. ❤

Kanske undrar ni vilken av alla Lottas böcker som förskoleklasserna har jobbat med nu under några veckors tid?! Boken heter ”Från ambulans till ökenjeep” och är en alfabetsresa över jordglobens alla hörn.

Andra stoppet för Lotta blev Mönsterås huvudbibliotek, där det dundrade in en massa förväntsfulla, pirriga och glada förskolebarn iklädda oranga flytvästar och tuffa, tonade solglasögon. Vi tyckte deras röster liknade fågelkvitter när vi hörde dem genom väggen. Denna gången fick Lotta slå sig ner i publiken och tillsammans fick vi njuta av en jättefin show med alfabetssånger och alfabetsrim. Tyvärr hann jag inte se slutet av föreställningen, men det var säkert jättefint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s