Ni har väl läst Friends senaste nätrapport?

Organisationen Friends, som gör ett fantastiskt jobb för att stoppa mobbning genom att stötta och utbilda skolor, förskolor och företag, har tagit fram en ny, färsk rapport med statistik om kränkningar på nätet bland barn och unga.

Rapporten visar bland annat att:

”Var tredje ung har blivit kränkt minst någon gång under det senaste året och Facebook är den plats där flest har blivit kränkta”.

Läs rapporten HÄR!

Det är jätteviktigt att vi som är vuxna i skolans värld stöttar barnen och ungdomarna. Vi har ett JÄTTESTORT ansvar i detta!

I morgon förmiddag, kommer jag och skolans kurator att besöka klass 3 för att prata med dem om nätmobbning. Vårt samarbete är tänkt att vara en del i det förebyggande arbetet mot nätmobbning och en början på ett långsiktigt arbete. Tanken är att vi kommer besöka klass 3 och 7 i början av varje hösttermin. Utöver ett klassbesök, kommer vi även att organisera föräldramöten med fokus på detta ämne. Under aktivitetsveckan som Krungårdsskolan har i maj månad, vecka 21, kommer vi ha en egen station om nätmobbning för mellanstadiets och högstadiets elever under en heldag. Vi kommer då att varva övningar med konkreta råd och tips.

Jag vill avsluta detta inlägg med att citera Friends:

” Alla är vackra precis som de är oavsett hur många likes de får”. 

Hälsningar Isabella!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s