Dyslexiveckan är i full gång!

Dysleximässa på Blomstermåla bibliotek ikväll!

Varje år uppmärksammar bibliotek runt om i Sverige den Den europeiska dyslexiveckan”. I år infaller den vecka 41, med andra ord denna vecka!

Ikväll kommer vi i Mönsterås kommun att hålla en dysleximässa på Blomstermåla bibliotek då alla är välkomna att lyssna och ta del av information från AV Media i Kalmar och Dyslexiförbundet FMLS som gästar oss! På Dyslexiförbundets hemsida finns mer information om vad som händer i de olika länen och biblioteken, om ni vill läsa mer.

Under kvällen kommer min skolbibliotekarievän och före detta kollega Hanna Carlsson från AV Media visa oss digitala hjälpmedel och appar och Christina Holmin från Dyslexiförbundet inleder mässan genom att berätta om dyslexi, kl 17.

bild-9

Bibliotekarien Caroline Danielsson från Mönsterås håller i det hela, men jag och några andra bibliotekarier kommer också att finnas på plats och det går fint att ställa frågor till mig om allt som berör nedladdning av böcker med hjälp av MTM:s tjänst Legimus som jag erbjuder elever som har särskilda behov av anpassade medier och lästräning.

Ni är också självklart välkomna att ställa frågor när som helst här på bloggen och det går fint att mejla mig om ni har några funderingar eller undrar över någonting!

VÄLKOMNA!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s