Täcknamn Mattias

Hej!

Extremt spännande är denna serie av Jörn Jensen! Jag läste första och andra (och sista) delen i söndags när jag förberedde ett bokprat för tre killar i SVEN-gruppen och blev helt fast efter bara några sidor. Serien som heter ”Spårlöst borta” börjar med boken ”Täcknamn Mattias” och fortsätter med ”Nätet dras åt” – två lättlästa ungdomsböcker med actionfyllt drama och spänning!

bild-10

En natt vaknar Rasmus av att hans pappa väcker honom och säger till honom att de måste packa ihop sina saker och fly. Rasmus får ingen förklaring till varför förrän de lite senare sitter i en polisbil och kör i mörkret mot Åhus. Bakom sig lämnar de Stockholm och det som varit Rasmus hem och den plats där hans mamma dog för bara en månad sedan. Hans pappa har tillhört ett farligt mc-gäng, men beslöt sig för att vittna mot dem efter att de hotat hans familj med en bomb som dödade Rasmus mamma. Detta har lett till att de måste poliseskorteras till en helt ny stad och anta helt nya identiteter. Rasmus tvingas lämna sitt liv och leva under täcknamnet Mattias, men han vägrar ta det till sig. Han har ingen direkt nära kontakt med sin pappa och saknar sin mamma något fruktansvärt. Men vad har han för val?

Väl i Åhus måste hans Pappa (med det nya namnet Sören) resa bort några dagar. Han ska till Tyskland för att operera bort sina tatueringar, för att mc-gänget inte ska kunna känna igen honom. Men då händer något som får både mitt och Rasmus hjärta att frysa till is. En kille på motorcykel kör förbi på gatan och ropar ”Hej Rasmus”! Rasmus förstår att mc-gänget har lyckats spåra dem ända från Stockholm till Åhus och nu är han helt ensam utan någon att vända sig till… Han flyr ner till stranden där han sover i en badstuga under natten. På morgonen när han återvänder till huset är allt vänt upp och ner och pärmen med all information från polisen om deras nya identiteter är borta… Nu finns det inget för Rasmus att göra än att fly för att rädda sitt skinn…

GRYMT spännande helt igenom!

bild-11

bild-16

bild-14

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s