Bokattack!

bild-6 bild-7

ELLIOT OCH DEN MYSTISKA LAPPEN

Förra veckan bokattackade jag ”Elliot och den mystiska lappen” av författaren Hillevi Wahl och illustratören Mia Nilsson (kolla in hennes underbara hemsida!).

”Elliot och den mystiska lappen” är en ursöt och lättläst kapitelbok (rekommenderas för åldern 6-9 år) med härliga färgbilder som handlar om loppistokiga Elliot. Han har den rätta blicken och sinnet för att pruta och upptäcka de allra bästa fynden – som han har lärt sig alltid ligger längst ner i högen.

En dag gör han några riktiga kap och kommer över en resväska på hjul, ett förstoringsglas, en sällsynt, gammal borr och det bästa av allt: en fin ask med snäckor på. När Elliot öppnar asken upptäcker han att det ligger ett foto av en söt hund och en skrynklig lapp med de mystiska orden: ”Kan någon hjälpa mig”?

Elliot blir alldeles kall i hela kroppen och skyndar hem för att visa sin lillebror. Tillsammans ger de sig ut med förstoringsglaset i högsta hugg för att leta upp viktiga ledtrådar för att kunna lösa mysteriet med lappen och den söta hunden…

Gullig bok som finns att låna på biblioteket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s