En kartbok för drömmare…

bild-4

I går hade jag särskolan på besök, som alltid varje måndag efter lunch! Denna gången hade jag med mig tre av författaren och illustratören Sarah Sheppards fina och lättlästa faktaböcker.

Böckerna om dinosaurierna pratade vi inte så jättemycket om, vi blev nämligen fullständigt uppslukade av hennes underbara bok ”Viktiga kartor: för äventyrare och dagdrömmare” – en kartbok som verkligen skiljer sig i mängden. Inte bara för att den är så överdimensionerad utan även för de unika kartorna över guld, ädelstenar, pirater, hajar, giftiga grodor, mystiska platser, djuphavsgravar, vulkaner och skatter. Vi älskade framförallt alla pratbubblor och de intressanta faktarutorna där man fick veta mer om exempelvis hur en diamant går upp i rök vid över 700 grader Celcius, att det finns fler isbjörnar på ön Svalbard än det finns människor eller att det även funnits kvinnliga pirater som härjat på de stora världshaven.

Vi lärde oss mycket och det kändes som att vi hade kunnat sitta och bläddra hur länge som helst i denna härliga kartbok av Sarah Sheppard! Kan verkligen rekommenderas till alla som har fantasin på det rätta stället i hjärtat och för den som kanske också är lite extra vetgirig eller bara gillar att drömma sig bort…

bild-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s