Med pappa i fickan

https://i0.wp.com/www.berghsforlag.se/bokbig/9789150221015.jpg

För ett tag sedan väntade ett brunt paket på mig på jobbet. Det var postat till ”Bibblabella”, men jag hade ändå ingen aning om vad det kunde tänkas innehålla. När jag öppnade paketet visade det sig att det innehöll en ny bok av Bengt Erik Engholm! Boken heter Med Pappa i fickanoch kom ut på Berghs förlag i maj månad i år. Jonna Björnstjerna har illustrerat de fina, lite melankoliska och bilderna i boken. Henne hittar ni här om ni är nyfikna! Och författaren Bengt Erik har också en blogg som ni kan följa. Här hittar ni honom!

Jag blev väldigt berörd när jag läste Bengt Eriks bok ”Med pappa i fickan”. Tänk att en så liten bok kan rymma så stora känslor. I boken får vi möta en pojke som går genom en skog längs en strand. Efter ett tag ser han hur en stor amerikansk bil håller på att sjunka ner i havets djup. När han går lite närmare ser han att det är hans pappa som sitter i bilen. Men pappan har blivit så liten att han knappt ens får plats i pojkens hand. Pojken tar upp pappan i handen och lägger honom i fickan och så börjar berättelsen; om en pojkes oerhörda längtan efter att allt bara ska vara som vanligt. Att det ska vara pappa och han igen. På den där platsen där inget kan hända pappa och där sjukdomen som pappa har inte ska kunna göra honom illa.

Så otroligt fin, sorglig och hoppfull bok om livet! Boken är skriven på ett sätt som gör att den kan läsas av många olika åldrar. Den är lättläst med fina, illustrationer i färg och passar fint för högläsning och samtal i grupp.

Tack för den fina recensionsgåvan!

En reaktion till “Med pappa i fickan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s