Anna och den franska kyssen

Anna och den franska kyssen

Det här är en av de charmigaste och gulligaste ungdomsböckerna jag har läst! Den fick mig verkligen att dagdrömma om Paris och våren och den tinade mitt stackars vinterhjärta! ❤

Snart kommer jag att gå runt på högstadiet och presentera mig och några böcker i klasserna och då hoppas jag verkligen att jag kan få någon att bli nyfiken på denna! Jag tror det är svårt att bli besviken på denna, nämligen… Den är verkligen en bok man vill hänga med och karaktärerna i boken vill man bära med i en ryggsäck hela livet :).

Jag minns att det rådde en Anna-och-den-franska-kyssen-feber när den var rykande aktuell för ungefär ett år sedan. Det gick inte att ta miste på känslostormarna som boken väckte hos mina bloggande och instagrammande vänner. Den var sönder-älskad. Till en början blev jag jättesugen på att läsa den. Men efter ett tag kom det nya böcker som pockade med sin uppmärksamhet och ”Anna och den franska kyssen” halkade längre och längre ner på min läslista. Och när jag nästan hade glömt bort att den existerade, dök den upp på hyllan för nyinköpta ungdomsböcker på ett av våra bibliotek. Tiden var tydligen inne för att också jag skulle bli knockad.

Jag tror det här kommer bli en sådan där bok som man alltid kommer längta tillbaka till och önska att man fick uppleva igen och igen. En sådan där bok man helst vill läsa innan våren slår ut, då sinnet är förmörkat av snöslask, ögonen svider av torr vinterluft och hjärtat längtar ihjäl sig efter att koltrasten ska börja sjunga igen. En bok som fick mig att minnas hur det var att vara tonåring igen – när allting är så svart och vitt och känslorna är som en pirrande berg och dalbana.

I boken får vi träffa Anna Oliphant – en tjej som lever ett lyckligt och bekymmersfritt liv i Atlanta. Till den dag då hennes föräldrar släpper bomben: De har fixat in henne på en internatskola i Paris och allt är redan bokat och klart!! Ett år ska hon gå sitt sista år där – utan att känna någon eller kunna ett ord på franska.. Anna är motvillig, ledsen och osäker när föräldrarna säger adjö till henne i hennes nya studentrum i skolans lokaler och det går inte lång stund innan hon brister i gråt. Och så kommer räddningen! En av hennes grannar, Meredith hör henne gråta och bjuder henne på varm choklad och efter det går allt liksom i ultrarapid – Anna får nya, trevliga vänner och är helt plötsligt ”en i gänget”. Och så kommer då tvisten: Hon blir dessutom kär i sin nya, bästa vän: den snygge Étienne St. Clair. Det finns bara några hakar:

  1. Étienne har redan flickvän.
  2. Är inte Anna redan kär i någon hemma i Atlanta?
  3. Hennes nya vän Meredith är också kär i Étienne…
  4. Det finns ingen hon kan prata med detta om…

… Ja, hur ska detta sluta? 😉

 

 

En reaktion till “Anna och den franska kyssen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s