Vårt bidrag i Webbstjärnan!

Skärmdump fliserydsbokblogg

Idag har vi (klass 4, deras lärare Charlotte och jag) sprungit runt på Fliseryds skola och gjort reklam för vår bokblogg som är med och tävlar i tävlingen Webbstjärnan! Under hela hösten och våren har bloggen bara växt och växt och fyllts med en massa fina boktips från våra bloggande elever. Nu börjar det dra ihop sig till prisutdelning och det går att rösta på sin favoritblogg i Webbstjärnan ända till 15 april.

För er som inte vet vad Webbstjärnan är, så är det en satsning som internetstiftelsen IIS står bakom för att utveckla elevers internetanvändande genom att sprida kunskap kring allt som har med webbpublicering att göra. Webbstjärnan går helt enkelt ut på att testa på det här med webbpublicering, genom att man skapar en blogg tillsammans. Samtidigt som man har kul och bloggar tillsammans, får man också lära sig allt man behöver veta om webben och internet så som exempelvis källkritik och upphovsrätt. En av kriterierna för att få vara med och tävla är att arbetet ska vara integrerat med undervisningen och ha en pedagogisk koppling.

Om ni har en stund över och vill rösta på Mönsterås kommuns enda bidrag i Webbstjärnan, vet jag ett gäng som skulle bli överlyckliga över din röst! Det är dessutom en av få bokbloggar där barn tipsar andra barn om barnböcker – vi tycker det behövs fler av det slaget!

Om ni vill gå in och kika på Fliseryds bokblogg, hittar ni den HÄR! Och vill ni rösta i Webbstjärnan, gör ni det HÄR!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s