Ny sida på bloggen!

Hej på er!

Just nu är det påsklovsvecka här i Mönsterås kommun och de flesta av mina kollegor samt eleverna är påsklovslediga. Själv jobbar jag som vanligt och passar på att uppdatera lånekortspärmen, sammanställer läsförståelsefrågor, får lite utrymme för lästid inför kommande bokattacker, gallrar böcker, laminerar brickor till ett bokcafé som vi ska ha på Världsbokdagen, planerar upp kommande lektioner efter lovet med mera. En av alla de saker jag gör är att uppdatera bloggen och idag skapade jag en ny sida på bloggen. Sidan heter ”Arbetsmaterial till skönlitterära barn & ungdomsböcker”.

På sidan kan ni se en förteckning över arbetsmaterial till olika skönlitterära barn & ungdomsböcker som jag tillsammans med pedagoger på mina skolor genom åren har arbetat fördjupat med (vill poängtera att detta bara är en liten del av alla skönlitterära böcker som jag har arbetat med i läsgrupper under åren, men i de flesta fall saknas dokumenterat material).

Fokus för oss har varit läsning och textsamtal av gemensam bok i grupp. Eftersom det tar lite plats att tanka över materialet till bloggen i sin helhet, ber jag istället er att höra av er till mig om ni vill ta del av materialet (se kontaktuppgifter under fliken ”Skolbibliotekariens blogg…”)! Jag skickar mer än gärna över materialet i sin helhet till dig via epost, så hojta bara till!

Hör gärna av er och berätta hur ni arbetar med läsgrupper och/eller bokcirklar där högläsning och textsamtal är det centrala! Det är alltid spännande att få ta del av andras arbete och det är en stor anledning till att jag själv delar med mig!

Dessa böcker har jag material till (Uppdraget & Svart vatten är i skrivande stund inte helt färdiga, men delvis och går också att få ta del av):

Falafelflickorna av Christina Wahldén

Pojken i graven av Camilla Lagerqvist 

Uppdraget av Camilla Lagerqvist

Svart vatten av Camilla Jönsson

Splej: Mysteriet i döda skogen av Torsten Bengtsson 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s