Skolbiblioteksplan för Mönsterås kommun

PLAN FÖR SKOLBIBLIOTEKSVERKSAMHET I MÖNSTERÅS KOMMUN (2012).

Arbetet med att sammanställa en gemensam plan för skolbiblioteksverksamheten i kommunen tog vid höstterminen 2011, när en ny organisation för skolbibliotekarierna antogs.

De tre övergripande områdena bibliotekskunskap, informationssökning, källkritik och läsfrämjande åtgärder utgör gemensamma mål för skolbibliotekarierna och pedagogerna. De övergripande målen för skolbiblioteksverksamheten är hämtade från nationella och lokala styrdokument och läroplanerna Lgr11, Gy11 och Lpf94. För grundskolan är målen uppställda för respektive årskurser, medan de för gymnasieskolan är uppställda ämnesvis. För vuxenutbildningen är målen hämtade från ämnena Svenska och Samhällskunskap.

Nuvarande planen (2012 års upplaga) är sammanställd av skolbibliotekarierna Isabella Johansson (skolorna i Blomstermåla, Ålem, Timmernabben och Fliseryd) och Helena Gunnarsson (som slutade år 2012 som skolbibliotekarie på Mönsteråsgymnasiet, Parkskolan, Ljungnässkolan och Mölstadsskolan i Mönsterås). Till hösten planeras det en ny revidering av planen i samband med att en ny skolbibliotekarie börjar sin tjänst på skolorna i Mönsterås tätort.

Skola och bibliotek samverkar i Mönsterås

LÄS GÄRNA artikeln ”Glädjande samverkan skola och bibliotek i Mönsterås kommun” som publicerades 17 november 2011 av dåvarande regionbibliotekarien Pia Malmberg Kronvall (Regionbibliotekets blogg ”Bibliotek i skolor i Kalmar län).

I artikeln kan ni läsa mer om vårt arbete med skolbiblioteksplanen, tillgången till skolbibliotek och hur olika man har löst denna fråga i kommunerna i Kalmar län.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s